.
Przedszkole Nr 201 Misia Ursynka w Warszawie
O nas
CMS naszej witryny

Jadłospis 18.03.2019 - 22.03.2019

 

 

 

 

ŚNIADANIE

 OBIAD

 PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK

 

Płatki kukurydziane na mleku.

Kanapka: kromka chleba wieloziarnistego + pszennego, masło, sałata, szynka wiejska,

pomidor, ogórek, roszponka,

herbatka dzika róża.

 

 JABŁKO.

 

 

Alergeny: mleko i jego przetwory, gluten, orzechy, ziarna sezamu, soja.

 

 

 

 

 

                              

 

             Zupa z ciecierzycą

          i z kapustą białą. 

     Indyk w sosie słodko-

     kwaśnym z makaronem               bezglutenowym, 

kompot owocowy.

 

 

 

 

 

 

 

Alergeny: seler, mleko i jego przetwory, gorczyca.

 

 

 

 

 

 

Bułeczka hotelówka

z hummusem,

papryka, ogórek, rukola,

jogurt naturalny,

mięta.

 

 

 

 

 

 

 

Alergeny: mleko i jego przetwory, gluten, orzechy, ziarna sezamu, soja.

 

 

 

 

 

 

WTOREK

 

 

Zacierki na mleku.

Kanapka: kromka chleba

żytniego z żurawiną

 + pszennego, masło,

sałata, szynka z indyka,

ogórek, papryka,  rzodkiewka,

herbatka ziołowa.

 

MANDARYNKA

 

 

 

 

Alergeny: mleko i jego przetwory, gluten, orzechy, ziarna sezamu, soja.

 

 

 

 

 

 

Zupa szpinakowa.

Schabik w sosie

z suszonych pomidorów 

z natką pietruszki, 

kasza jęczmienna,

surówka z kapusty pekińskiej z ananasem, rodzynkami i orzechami z jogurtem naturalnym,

 

 kompot owocowy.

 

 

 

Alergeny: seler, gluten,  mleko i jego przetwory.

 

 

 

 

 

 

Budyń waniliowy,

banan,

chrupki kukurydziane kręcone,

meliska. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alergeny: mleko i jego przetwory.
 

 

 

 

 

 

ŚRODA

 

Płatki orkiszowe na mleku.
Kanapka: kromka chleba
żytniego z dynią + pszennego, masło, 
tuńczyk w oleju,
ogórek kiszony,
kiełki rzodkiewki,
herbatka owoce leśne.

 

BANAN.

 

 

 

 

Alergeny: mleko i jego przetwory, gluten, orzechy, ziarna sezamu, soja, ryba.

 

 

 

 

 

 

Zupa żurek z jajkiem.

Ryż basmati z prażonymi jabłuszkami, serem twarogowym półtłustym

i jogurtem naturalnym,

surówka z marchewki

z pomarańczą,

         kompot owocowy.

 

 

 

 

Alergeny: seler, gluten,

 mleko i jego przetwory, jaja.

 


 

 

 

 


 

 

 

 

 

Parówki z szynki, bułeczka grahamka z masełkiem,

ketchup, pomidorki koktajlowe, herbatka z cytrynką.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alergeny: gluten, jaja, orzechy, ziarna sezamu, soja.

 

 

 

 

 

 CZWARTEK

 

 

 

Kasza manna na mleku.

Kanapka: kromka chleba

żytniego z siemieniem lnianym + pszennego, masło, sałata, salami,

pomidor, ogórek, papryka,

herbatka owoce leśne.

 

WINOGRONA.

 

 

 

 

Alergeny: mleko i jego przetwory, gluten, orzechy, ziarna sezamu, soja.

 

 

 

 

 

Rosół z makaronem.

Pieczone udko

z kurczaka,

ziemniaki,

sałata w śmietanie, 

kompot owocowy.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alergeny: mleko i jego przetwory, seler, gluten.

 

 

 

 

 

 

 

Koktajl owocowo -jogurtowy,

ciasteczka orkiszowe naturalne,

mieta.

 

 

 

 

 

 

 

Alergeny: mleko i jego

przetwory.

 

 

 

 PIĄTEK

 

 

Bułeczka z ziarnami

z serkiem almette

pomidor, papryka, roszponka,

kakao, mięta.

 

JABŁKO.

 

 

 

 

 

 

Alergeny: mleko

 i jego przetwory, gluten,

orzechy, ziarna sezamu,

soja. 

 

 



 

 

 

 

 

Zupa barszcz ukraiński.

 

Zapiekanka makaronowa z łososiem i bukietem warzyw w sosie serowo-śmietanowym,

kompot owocowy. 

 

 

 

 

 

Alergeny: seler, gluten, 

 ryby, mleko i przetwory mleczne.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pasta jajeczna

z rzodkiewką

i szczypiorkiem, bułeczka paryska

z masełkiem, maślanka,

herbatka ziołowa. 

 

 

 

 

 

Alergeny: mleko i jego przetwory., jaja., gluten, orzechy, ziarna sezamu, soja.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

JADŁOSPIS 11.03 - 15.03.2019
                                                                                

 

 ŚNIADANIE

 OBIAD

 PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK

 

Płatki pełnoziarniste na mleku.

Kanapka: kromka chleba żytniego

z żurawiną + pszennego,

masło, sałata, szynka wiejska,

pomidor, ogórek, rukola,

herbatka biała winogrono z morelą.

Jabłko

 

Alergeny:

mleko i jego przetwory,

gluten, orzechy, ziarna sezamu, soja. 


Zupa ogórkowa.

Spaghetti bolognese (z indyka),

sałata lodowa z rzodkiewką

i pomidorami z ziołami i oliwą,

 

kompot owocowy.

 

 

 

 

Alergeny: mleko i jego przetwory,

        seler, gluten.


Chałka z masłem i z miodem,

mandarynka,

kefir,

mięta.

 


 

 

 

 

Alergeny:

mleko i jego przetwory, gluten, orzechy, ziarna sezamu, soja, jaja.

WTOREK



 

Musli owocowe na mleku.

Kanapka: kromka chleba

żytniego z siemieniem lnianym

 + pszennego, masło,

sałata, kiełbasa lisiecka,

pomidor, ogórek, roszponka,

 

herbatka malinowa.

Gruszki.

 

 

 

 

Alergeny: mleko i jego przetwory, gluten,

orzechy, ziarna sezamu, soja. 


Zupa barszcz czerwony. 

Kolorowy kociołek : kurczak, fasolka szparagowa żółta, dynia, cukinia, pomidory, brokuły  

z kaszą gryczaną, 

kompot owocowy.

 

 

 

 

 

 

Alergeny: mleko i przetwory mleczne, seler,  gluten.

 

 

 

 

 

Jogurt Piątuś,

wafelek ryżowy,

banan,

herbatka owocowa.

 

 

 

 

 

 

 

 

Alergeny: mleko i jego przetwory.

 

 

 ŚRODA

 

Ryż na mleku.

Kanapka: kromka chleba

żytniego z dynią + pszennego,

pasta z makreli z jajeczkiem,

ogórek kiszony,

herbatka dzika róża.

Winogrona. 

 

 Alergeny: mleko i jego przetwory, gluten,

orzechy, ziarna sezamu, soja.

 

 

 

 

 

 

 

 

Zupa pejzanka z pomidorami.

Pierogi z serem i ze śmietaną,

surówka z marchewki

z jabłuszkiem,

kompot owocowy.

 

 

 

 

 Alergeny: seler, mleko i jego przetwory, gluten, jaja.


 

 

 


Pieczony indyk własnej produkcji, bułeczka grahamka z masełkiem, pomidor, papryka, roszponka, 

herbatka z cytrynką. 

Alergeny:  mleko i jego przetwory, gluten, orzechy, ziarna sezamu, soja.


                 

 

 

CZWARTEK


 

Makaron na mleku.

Kanapka: kromka chleba

żytniego ze śliwką + pszennego, masło, sałata, szynka z kurczaka,

roszponka, papryka, ogórek,

herbatka malina z jagodą acai.

Kiwi.

 

 

                                                               

 

 

 

Alergeny: mleko i jego przetwory, gluten, orzechy, ziarna sezamu, soja.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Zupa jarzynowa.

Bitki wieprzowe w sosie własnym

z kopytkami, 

ogórek kiszony, 

kompot owocowy.

 

 

 

 Alergeny: mleko i jego przetwory, gluten, seler, jaja.

 

 

 

 

 

 

 

 

Pasta z buraka z nasionami  słonecznika z serem feta i twarogiem półtłustym, ogórek, rukola, bułeczka owsiana z masełkiem herbatka owoce sadu.

 

 

 

 

 

 

 

  Alergeny: mleko i jego przetwory.

 

 

 

 

 

 

PIĄTEK


 

 

Twarożek z rzodkiewką i ze szczypiorkiem, bułka paryska z masełkiem, kakao, mięta. 

Jabłko

 


 

 

 

 

Alergeny: mleko i jego przetwory, gluten, orzechy, ziarna sezamu,soja.

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

 

 

 

Zupa krupnik.

Dorsz pod pierzynką, 

ziemniaki,

kompot owocowy. 

 

 

 

Alergeny: seler, gluten,  ryby, jaja.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

Ciasto drożdżowe,

jogurt naturalny, mandarynka,

meliska.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alergeny: mleko i jego przetwory, gluten, orzechy, ziarna sezamu, soja.

 

 

 

 

 

 

 

 

[ Cookies - info ]Oprogramowanie CMS: DragoN-NogarD © ( www: http://nogard.pl )