.
Przedszkole Nr 201 Misia Ursynka w Warszawie
Menu główne
O nas
CMS naszej witryny

Jadłospis 18.06.2018 - 22.06.2018

 

 

 

 

ŚNIADANIE

 OBIAD

 PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK


Płatki zbożowe na mleku.

Kanapka: kromka chleba

razowego z dynią + pszennego,

masło, sałata,

polędwica sopocka,

papryka, ogórek,

herbatka dzika róża.

Truskawki

 

Alergeny: mleko i jego przetwory,

gluten, orzechy, ziarna sezamu, soja.

 

 


Zupa wiosenna.

Kurczak w sosie słodko kwaśnym z ryżem,

kompot owocowy.

 

Alergeny: seler, gluten, mleko i jego przetwory.


Chałka z masłem

i miodem, melon,

kakao, mięta.

 

Alergeny: mleko i jego przetwory, gluten, orzechy, ziarna sezamu, soja.

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 WTOREK


Makaron na mleku.

Kanapka: kromka chleba

razowego z sezamem

+ pszennego, masło,

sałata, szynka z kurczaka,

ogórek, pomidor, 

herbatka wiśniowa.

Żurawina

 

Alergeny: mleko

i jego przetwory, gluten, orzechy,

ziarna sezamu, soja.

 

 

 

 

 

 

 

 


Zupa szczawiowa z jajkiem.

Kotlet mielony,

młode ziemniaki

z koperkiem, surówka

z kapusty pekińskiej

z warzywami, ziołami

i oliwą,  kompot owocowy.

 

Alergeny: seler, mleko

 i jego przetwory, gluten, jaja.

 

 

 

 

 

 

 


Serek homogenizowany, brzoskwinia, melisa.

 

Alergeny: mleko i jego przetwory.

 

 

 

 

 

 

 

ŚRODA


Kasza kukurydziana na mleku.

Bułeczka paryska z masłem, pasta jajeczna, rzodkiewka,  herbatka owoce leśne.

Arbuz

 

Alergeny: mleko i jego przetwory, gluten, orzechy, ziarna sezamu, soja, jaja.

 

 

 

 

 

 

 

 


Zupa pejzanka

z pomidorami.

Pierogi ruskie,

ogórek kiszony,

kompot owocowy.

 

Alergeny: seler, mleko i jego przetwory, gluten, jaja.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bułeczka grahamka,

masło, sałata, pieczona szynka „własnej produkcji”,

papryka, herbatka

z cytryną.

 

Alergeny: mleko i jego przetwory,

gluten, orzechy, ziarna sezamu, soja

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

CZWARTEK


Musli owocowe bez cukru

 na mleku.

Kanapka: kromka chleba

razowego ze słonecznikiem

+ pszennego, masło, sałata, szynka wiejska, pomidor, ogórek, herbatka czarna porzeczka.

Marchewka

 

Alergeny: mleko i jego przetwory, gluten, orzechy, ziarna sezamu, soja.

 

 

 

 

 


Zupa zacierkowa.

Schab w sosie śmietanowo -chrzanowym

z kaszą, surówka

z buraczków, kompot owocowy.

 

Alergeny: seler, gluten, mleko

i jego przetwory.

 

 

 

 

 

                            

 


Koktajl z jogurtu naturalnego

i owoców, chrupki kukurydziane, melisa

 

Alergeny: mleko

i jego przetwory.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PIĄTEK


Bułeczka z serkiem almette

z bazylią, rukola, kakao, mięta.

Nektarynka

 

Alergeny: mleko

 i jego przetwory, gluten,

orzechy, ziarna sezamu,

soja.

 

 


Zupa ryżanka.

Kotlecik z dorsza, młode ziemniaki, marchewka

z groszkiem, kompot owocowy.

 

Alergeny: seler, gluten, ryby, mleko i jego przetwory, jaja.


Bułeczka maślana, maślanka, banan, herbatka malinowa.

  

Alergeny: mleko

i jego przetwory, gluten,

orzechy, ziarna sezamu,

 

soja.

 

 

 

 

 

 

 

JADŁOSPIS 25.06.2018 - 29.06.2018
                                                                                

 

 ŚNIADANIE

 OBIAD

 PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK


Płatki kukurydziane na mleku.

Kanapka: kromka chleba razowego

ze słonecznikiem

 + pszennego, masło, sałata,

szynka drobiowa, pomidor, ogórek, herbatka malinowa.

Arbuz

 

Alergeny: mleko i jego przetwory,

gluten, orzechy, ziarna sezamu, soja. 


Zupa parzybroda.

Gulasz wieprzowy z makaronem

i warzywami, 

kompot owocowy.

 

Alergeny: seler, gluten.


Jogurt naturalny z prażonymi jabłuszkami, wafelek ryżowy, mięta.

 

Alergeny: mleko

i jego przetwory.

 


 

 

WTOREK


Kasza jaglana  na mleku.

Kanapka: kromka chleba razowego

z dynią + pszennego,

masło, pasta z makreli

z jajeczkiem i ogórkiem kiszonym,  herbatka truskawkowa.

Nektarynka

 

Alergeny: mleko i jego przetwory, gluten, orzechy, ziarna sezamu, soja, ryby, jaja.

 


Zupa szpinakowa.

Kluski leniwe ze śmietanką,

surówka z marchewki,

 kompot owocowy.

 

Alergeny: seler, gluten, mleko

 i jego przetwory.

 

Parówki z szynki,

bułeczka paryska z masełkiem, pomidor, herbatka z cytrynką.

 

Alergeny: mleko i jego przetwory,

gluten, orzechy, ziarna sezamu, soja.

 ŚRODA


Płatki orkiszowe na mleku.

Kanapka: kromka chleba

razowego + pszennego,

masło, sałata, kiełbaska żywiecka,

papryka, ogórek,

herbatka owoce leśne.

Marchewka

 

Alergeny: mleko i jego przetwory,

gluten, orzechy, ziarna sezamu, soja.


 


Rosół z makaronem.

Pieczone udko z kurczaka,

mizeria, ziemniaki,

kompot owocowy.

 

Alergeny: seler, gluten, mleko

i jego przetwory.

 

 


„Piątuś”,

banan, melisa.

 

Alergeny: mleko i jego przetwory.

 

 

 

CZWARTEK


Ryż na mleku.

Kanapka: kromka chleba razowego

z sezamem+ pszennego, masło, sałata,

szynka z kurczaka, pomidor, ogórek, herbatka z żurawiną.

Melon

 

Alergeny: mleko i jego przetwory, gluten, orzechy, ziarna sezamu, soja. 


 

 

 

 

Zupa brokułowa.

Kulki mięsne w sosie własnym

 z kaszą gryczaną białą niepaloną, surówka z czerwonej kapusty

z cieciorką i dipem jogurtowym, kompot owocowy.

 

Alergeny: mleko i jego przetwory, gluten, seler

 

 

 


Rogal z masłem, winogrona,

mleko z miodem, mięta.

 

Alergeny: mleko i jego przetwory, gluten, orzechy, ziarna sezamu, soja.

PIĄTEK


Bułeczka z serkiem kanapkowym,

rukola, rzodkiewka,  

kakao, mięta.

Jabłko

 

Alergeny: mleko  i jego przetwory,

gluten, orzechy, ziarna sezamu, soja.

 

 
 

 

 

Zupa ogórkowa.

Dorsz pod pierzynką, młode ziemniaki, kompot owocowy.

 

 Alergeny: seler, gluten,jaja, mleko

i jego przetwory, ryby.

 

 

 


Sałatka owocowa,

 

kefir, melisa.

 

 

Alergeny: mleko i jego przetwory.

 

 

[ Cookies - info ]Oprogramowanie CMS: DragoN-NogarD © ( www: http://nogard.pl )