.
Przedszkole Nr 201 Misia Ursynka w Warszawie
O nas
CMS naszej witryny

JADŁOSPISY

 

 

JADŁOSPIS 24.02.2020 - 28.02.2020

 

PONIEDZIAŁEK

24.02.2020

WTOREK

25.02.2020

ŚRODA

26.02.2020

CZWARTEK

27.02.2020

PIĄTEK

28.02.2020

ŚNIADANIE

 

Płatki jęczmienne

na mleku.

Kanapka: kromka chleba żytniego ze słonecznikiem

+ pszennego, masło,

sałata, polędwica z indyka,

ogórek, papryka, roszponka,

herbatka owoce sadu.

 

 

Alergeny: mleko i jego przetwory, gluten, orzechy, ziarna sezamu, soja.

 

Płatki kukurydziane

 na mleku.

Kanapka: kromka chleba

żytniego z dynią

 + pszennego,

masło, szynka wiejska, sałata, ogórek, pomidor

herbatka rooibos.

 

 

 

Alergeny: mleko i jego przetwory, gluten, orzechy, ziarna sezamu, soja.

 

Kasza manna na mleku.

Kanapka: kromka chleba

żytniego z siemieniem lnianym

 + pszennego, pasta: łosoś wędzony + serek śmietankowy naturalny, papryka, pomidor,

herbatka wieloowocowa.

 

 

 

Alergeny: mleko i jego przetwory, gluten, orzechy, ziarna sezamu, soja, ryby.

 

Makaron owocowe na mleku.

Kanapka: kromka chleba

żytniego ze śliwką

+ pszennego, masło,

kiełbaska żywiecka,

sałata, ogórek, rzodkiewka,

papryka,

herbatka malinowa

z pomarańczą.

  

Alergeny: mleko i jego przetwory, gluten, orzechy, ziarna sezamu, soja.

 

Bułeczka z żółtym serem

 z rzodkiewką, pomidorem

 i papryką,

kakao, melisa.

 

 

 

 

 

 

Alergeny: mleko

 i jego przetwory, gluten,

orzechy, ziarna sezamu,

soja.

II ŚNIADANIE 

JABŁKO

MANDARYNKA

MARCHEWKA

GRUSZKA

JABŁKO

OBIAD

 

Zupa kartoflanka.

Spaghetti bolognese z wp,

sałata lodowa z sosem winegret,

kompot owocowy.

 

 

 

 

 

 

 

 

Alergeny: seler, mleko i jego przetwory, gluten.

 

Zupa ogórkowa.

Pulpeciki z indyka w sosie koperkowym,

kasza gryczana biała niepalona,

surówka z kalarepy

z marchewką, pestkami słonecznika i natką pietruszki z oliwą z oliwek,

 kompot owocowy.

  

 

Alergeny: seler, gluten,

 mleko i jego przetwory, jaja.

 

Zupa pejzanka

 z pomidorami.

Ryż brązowy z prażonymi jabłuszkami, twarogiem półtłustym i jogurtem naturalnym,

kompot owocowy.

 

 

 

 

 

  

Alergeny: seler, gluten,

mleko i jego przetwory.

 

 

Zupa żurek z jajkiem.

Kurczak w sosie pomidorowym

z papryką i pieczarkami,

kopytka,

buraczki na ciepło,

kompot owocowy.

 

 

  

 

 

 

Alergeny: mleko i jego przetwory, seler, gluten, jaja.

 

Zupa ryżanka. 

Dorsz panierowany,

ziemniaki,

surówka z kapusty pekińskiej z groszkiem konserwowym, kukurydzą i ogórkiem kiszonym z dipem majonezowym, 

kompot owocowy.

 

 

Alergeny: seler, gluten, jaja,

 ryby, mleko i przetwory mleczne.

PODWIECZOREK

 

Budyń waniliowy,

banan,

herbatniki,

mięta.

 

 

 

 

 

Alergeny: mleko i jego przetwory.

 

Deser jogurtowo-owocowy:

kefir + banan + jagody,

wafelki ryżowe,

melisa.

 

 

 

Alergeny: gluten,, orzechy, ziarna sezamu, soja, mleko i jego przetwory.

 

Bułeczka grahamka

 z masełkiem,

jajko na twardo,

rzodkiewka, szczypiorek,

herbatka z cytrynką.

 

 

 

Alergeny: mleko i jego przetwory, gluten, orzechy, ziarna sezamu, soi.

 

Jogurt piątuś,

pieczywo chrupkie,

melon,

herbatka rooibos.

 

 

 

 

 

Alergeny: mleko i jego

przetwory, gluten.

 

Bułeczka maślana,

 danone actimel,

mandarynka,

mięta.

 

 

 

 

Alergeny: mleko i jego przetwory, gluten, orzechy, ziarna sezamu i soi.

JADŁOSPIS 17.02-21.02.2020

 

PONIEDZIAŁEK

17.02.2020

WTOREK

18.02.2020

ŚRODA

19.02.2020

CZWARTEK

20.02.2020

PIĄTEK

21.02.2020

ŚNIADANIE

 

Płatki pełnoziarniste

 na mleku.

Kanapka: kromka chleba żytniego z żurawiną+ pszennego, masło, polędwica sopocka, sałata,

pomidor, ogórek, rukola,

herbatka truskawkowa z mango.

 

 

 

 

Alergeny: mleko i jego przetwory, gluten, orzechy, ziarna sezamu, soja.

 

Płatki owsiane na mleku.

Kanapka: kromka chleba

żytniego z dynią + pszennego,

masło, szynka wiejska, kiełki słonecznika,

papryka, pomidor,

herbatka malinowa z żurawiną.

 

Alergeny: mleko i jego przetwory, gluten, orzechy, ziarna sezamu, soja.

 

Ryż na mleku.

Kanapka: kromka chleba

żytniego z siemieniem lnianym

 + pszennego, masło,

pasta z makreli

z jajeczkiem,

 ogórek kiszony,

herbatka rooibos.

 

 

 

 

Alergeny: mleko i jego przetwory, gluten, orzechy, ziarna sezamu, soja, ryby, jaja.

 

Płatki fit z owocami suszonymi na mleku.

Kanapka: kromka chleba

żytniego z ziarnami+ pszennego, masło,

salami,

sałata, ogórek, pomidor,

papryka,

herbatka owoce leśne.

 

 

 

 

Alergeny: mleko i jego przetwory, gluten, orzechy, ziarna sezamu, soja.

 

Twarożek z rzodkiewką

 i szczypiorkiem,

bułeczka paryska

 z masełkiem,

kakao, melisa.

 

 

 

 

 

 

 

Alergeny: mleko

 i jego przetwory, gluten,

orzechy, ziarna sezamu,

soja.

 II ŚNIADANIE

KIWI

JABŁKO

BANAN

JABŁKO

MANDARYNKA

OBIAD

 

Zupa z ciecierzycą

 i kapustą białą.

Makaron z indykiem

i z pieczarkami w sosie śmietanowo - serowym,

kompot owocowy.

 

 

 

 

 

 

 

Alergeny: seler, mleko i jego przetwory,  gluten.

 

Zupa barszcz ukraiński.

Kuleczki wieprzowe

w sosie pomidorowym, kasza jęczmienna,

kapustka biała duszona

 z koperkiem,

 kompot owocowy.

 

 

 

Alergeny: seler, gluten,

 mleko i jego przetwory, jaja.

 

Zupa szpinakowa.

Placuszki serowe,

surówka z marchewki

 z jabłuszkiem

z jogurtem naturalnym,

kompot owocowy.

 

 

 

 

 

 

 

Alergeny: seler, gluten, mleko i jego przetwory, jaja.

 

 

Rosół z makaronem.

Pieczone udko z kurczaka, ziemniaki,

mizeria,

kompot owocowy.

 

 

 

 

 

 

 

 

Alergeny: mleko i jego przetwory, seler, gluten.

 

Zupa z soczewicy czerwonej z pomidorami.

Paluszki rybne,

Ziemniaki,

surówka z kapusty kiszonej

z jabłuszkiem, cebulką

 i marchewką z oliwą,

kompot owocowy.

 

 

 

 

Alergeny: seler, gluten, jaja,

 ryby, mleko i przetwory mleczne.

PODWIECZOREK

 

Kasza manna z musem malinowym,

ciasteczka orkiszowe

mięta.

 

 

 

 

Alergeny: mleko i jego przetwory, gluten.

 

Koktajl owocowy:

jogurt naturalny +truskawki +banan,

rogal z makiem z masłem,

meliska.

 

Alergeny: gluten,, orzechy, ziarna sezamu, soja, mleko i jego przetwory.

 

Bułeczka grahamka

 z masełkiem z

pasztetem z gęsi, sałata, pomidor, papryka, rukola,

herbatka z cytrynką.

 

 

 

Alergeny: mleko i jego przetwory, gluten, orzechy, ziarna sezamu, soi.

 

Pączek z marmoladką,

mandarynka,

 kakao,

mięta.

 

 

 

 

Alergeny: mleko i jego

przetwory, gluten, jaja.

 

Sałatka jarzynowa,

bułeczka owsiana

 z masełkiem,

herbatka z cytrynką.

 

 

 

 

Alergeny: gluten, orzechy, ziarna   sezamu, soi, jaja.

[ Cookies - info ]Oprogramowanie CMS: DragoN-NogarD © ( www: http://nogard.pl )