.
Przedszkole Nr 201 Misia Ursynka w Warszawie
Menu główne
O nas
CMS naszej witryny

Jadłospis 13.11.2017 - 17.11.2017

 

 

 

 

ŚNIADANIE

 OBIAD

 PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK

 

Płatki kukurydziane

na mleku.

Kanapka: kromka chleba

razowego z sezamem + pszennego, masło, sałata, szyneczka wiejska

z serkiem camembert, pomidor,

kiełki słonecznika,

herbatka dzika róża.

 

Alergeny: mleko i jego przetwory,

gluten, orzechy, ziarna sezamu.

 

 

Zupa parzybroda.

Indyk w sosie słodko-kwaśnym

z ryżem,  kompot owocowy.

 

Alergeny:  seler, gluten.

 


                       

Serek „Piątuś”,

pomarańcza,

herbatka rooibos.

 

Alergeny: mleko

i jego przetwory.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 WTOREK

   

Makaron na mleku

Kanapka: kromka chleba

razowego ze słonecznikiem 

+ pszennego, masło, sałata, szynka z kurczaka,

 herbatka truskawkowa.

 

Alergeny: mleko i jego przetwory, gluten, orzechy, ziarna sezamu.

 

 

 

Zupa brokułowa.

Kotlet mielony, surówka

z czerwonej kapusty,  ziemniaki,

kompot owocowy.

 

Alergeny: seler, mleko i jego przetwory, gluten, jaja.

 

 

Rogal z makiem z masełkiem, maślanka, banan, mięta.

 

Alergeny: mleko i jego przetwory, gluten, orzechy, ziarna sezamu.

 

 

 

 

ŚRODA

   

Kasza jaglana na mleku.

Kanapka: kromka chleba razowego z dynią + pszennego, masło, tuńczyk

w oleju, ogórek kiszony, herbatka czarna porzeczka.

 

Alergeny: mleko

i jego przetwory, gluten, orzechy,

 ziarna sezamu, soja, ryby.

 

 

Zupa grochowa.

Kluski leniwe ze śmietanką jogurtową, surówka z marchewki, kompot owocowy.

 

Alergeny: seler, gluten,

mleko i jego przetwory.

 

 

 

 

 

 

Bułeczka grahamka

z masełkiem, sałata,

pieczony udziec „własnej produkcji”, papryka pomidor, herbatka z cytryną..

 

Alergeny: mleko i jego przetwory, gluten, orzechy,

ziarna sezamu, soja. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

CZWARTEK

 

Musli owocowe na mleku.

Kanapka: kromka chleba

orkiszowego + pszennego,

masło, sałata, kiełbaska krakowska, ogórek, pomidor, owoce leśne.

 

Alergeny: mleko i jego przetwory, gluten, orzechy,

ziarna sezamu, soja.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zupa szczawiowa z jajeczkiem.

Pierś z kurczaka w sosie pomidorowo-bazyliowym

z kaszą jęczmienną,

kompot owocowy.

 

Alergeny: seler, gluten, mleko

i jego przetwory, jaja.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                 

 

 

Koktajl z jogurtu

naturalnego i owoców,

wafelek ryżowy, melisa.

 

Alergeny: mleko

i jego przetwory.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PIĄTEK

 

Bułeczka paryska z masełkiem, ser żółty, ogórek, rzodkiewka,

 kakao, mięta.

 

Alergeny: mleko

 i jego przetwory, gluten, orzechy, ziarna sezamu, soja.

 

 


Zupa krupnik.

Miruna pod pierzynką,

ziemniaki,

 kompot owocowy.

 

Alergeny: seler, gluten,

 jaja, mleko i jego

przetwory, ryby.

 

 

 

Budyń, melon,

 

mięta.

 

 

Alergeny: mleko

i jego przetwory.

 

JADŁOSPIS 20.11.2017 - 24.11.2017
                                                                                

 

 ŚNIADANIE

 OBIAD

 PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK

 

Płatki zbożowe na mleku.

Kanapka: kromka chleba

orkiszowego + pszennego,

masło, sałata,

polędwica sopocka,

pomidor, ogórek,

herbatka malinowa.

 

Alergeny: mleko i jego przetwory,

gluten, orzechy, ziarna sezamu.

 

 

Zupa kartoflanka.

Gulasz z warzywami,

kopytka, ogórek kiszony,

kompot owocowy.

 

Alergeny:  seler, gluten, mleko

i jego przetwory.

 

 


 Twarożek z miodem,

pieczywo chrupkie razowe,

melon, melisa.

 

Alergeny: mleko i jego przetwory. 

 

 

WTOREK

 

Ryż na mleku

Kanapka: kromka chleba

razowego z dynią 

+ pszennego, masło,

pasta z makreli wędzonej,

 herbatka wiśniowa.

 

Alergeny: mleko

i jego przetwory,

gluten, orzechy,

ziarna sezamu,

ryby, jaja.

 

Zupa ryżanka.

Kotlet z piersi  kurczaka,

ziemniaki, kapustka duszona,

kompot owocowy.

 

Alergeny: seler, gluten, mleko

i jego przetwory, jaja.

 


 

 

  

Serek homogenizowany

z laską wanilii, banan,

herbatka rooibos.

 

Alergeny: mleko

i jego przetwory.

 

 

 

 ŚRODA

 

Płatki owsiane na mleku.

Kanapka: kromka chleba razowego

ze słonecznikiem + pszennego,

masło, sałata, salami,

papryka, ogórek,

herbatka owoce leśne.

 

Alergeny: mleko

i jego przetwory, gluten, orzechy,

               ziarna sezamu, soja.

 


             

Zupa barszcz czerwony.

Miruna smażona, ziemniaki, marchewka z groszkiem,

 kompot owocowy.

 

Alergeny: seler, gluten, jaja, ryby,

mleko i jego przetwory.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Chałka z masłem

i powidłami śliwkowymi,

pomarańcza,

jogurt naturalny, melisa.

 

Alergeny: mleko

i jego przetwory, gluten, orzechy,

ziarna sezamu, soja. 

 

 CZWARTEK

 

Zacierki na mleku.

Kanapka: kromka chleba

razowego z sezamem + pszennego,

masło, sałata, szynka z indyka,

papryka, pomidor,

herbatka z  żurawiną.

 

Alergeny: mleko i jego przetwory,

gluten, orzechy, ziarna sezamu, soja.

 

 

 

 

 

 

 

Zupa kalafiorowa .

Gołąbki w sosie pomidorowym, ziemniaki, sałata lodowa

z warzywami i sosem winegret,

kompot owocowy.

 

Alergeny: seler, mleko i jego przetwory, gluten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Racuszki z jabłkami,

mleko na ciepło

 z miodem, mięta.

 

Alergeny: mleko

i jego przetwory, gluten, jaja.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PIĄTEK


Bułeczka z serkiem almette

z bazylią, pomidor, rukola,

 kakao, mięta.

 

Alergeny: mleko

 i jego przetwory, gluten, orzechy, ziarna sezamu, soja.

 

 

 

Zupa z soczewicy.

Makaron z truskawkami,

twarogiem półtłustym

i jogurtem naturalnym,

 kompot owocowy.

 

Alergeny: seler, gluten,

mleko i jego przetwory.

 

 

 

 


Pasta jajeczna,

bułeczka paryska z masełkiem, rzodkiewka, herbatka z cytrynką.

 

 

 

Alergeny: mleko

 

 i jego przetwory, gluten, orzechy,

ziarna sezamu, soja, jaja.

 

 

 

[ Cookies - info ]Oprogramowanie CMS: DragoN-NogarD © ( www: http://nogard.pl )