.
Przedszkole Nr 201 Misia Ursynka w Warszawie
O nas
CMS naszej witryny

Jadłospis 13.11.2018 - 16.11.2018

 

 

 

 

ŚNIADANIE

 OBIAD

 PODWIECZOREK

WTOREK

 

 

Płatki kukurydziane

 na mleku.

Kanapka: kromka chleba żytniego z siemieniem lnianym+pszennego,

masło,

sałata, szynka konserwowa,

 papryka, rzodkiewka,

rukola, 

herbatka żurawina z maliną.

Mandarynka.

 

 

 

Alergeny: mleko i jego przetwory,

gluten, orzechy, ziarna sezamu, soja

                                 

                           

Zupa kartoflanka.

Spaghetti bolognese

z indyka,

ogórek,

kompot owocowy.

 

 

 

 

 

 

   

 

Alergeny: mleko i jego przetwory, seler, gluten, orzechy, ziarna sezamu, soja.

 

 

Budyń śmietankowy,

banan,

wafelek ryżowy z amarantusem,

mięta. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alergeny: mleko i jego przetwory.

ŚRODA


Płatki jęczmienne  na mleku.

Kanapka: kromka chleba wieloziarnistego + pszennego,

masło,

polędwica z indyka z serkiem pleśniowym,

roszponka, pomidor, papryka,

herbatka owoce leśne.

Kaka.

  

 

 

 

 

 

Alergeny: mleko i jego przetwory,

gluten, orzechy, ziarna sezamu, soja, jaja.


Zupa leningradka.

Gołąbki w sosie pomidorowym,

ziemniaki,

fasolka szparagowa

z bułeczką i masełkiem,

kompot owocowy.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alergeny: seler, gluten, jaja,

mleko i jego przetwory.

 

 

Pasta z buraka:

buraki + ser twarogowy półtłusty+ nasiona słonecznika+koperek+chrzan,

ogórek, roszponka,

bułeczka owsiana z masełkiem,

meliska. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alergeny: mleko i jego przetwory, gluten, orzechy, ziarna sezamu, soja.

 

CZWARTEK


 

Płatki pełnoziarniste na mleku.

Kanapka: kromka chleba żytniego ze słonecznikiem + pszennego,

masło, sałata, kiełbaska lisiecka,

pomidor, ogórek, kiełki rzodkiewki,

herbata rooibos.

Winogrona.

 

 

 

 

 

 

Alergeny: mleko i jego przetwory, gluten, orzechy, ziarna sezamu,

soja.

 

 

 

 

Rosół z makaronem.

Pieczone udko z kurczaka,

ziemniaki,

sałata w śmietanie,

kompot owocowy.

 

 

 

 

 

 

 

 

Alergeny: seler, gluten, mleko i jego przetwory


 

Jogurt typu greckiego z jagodami,

bułeczka orkiszowa z masłem,

mandarynka,

mięta.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alergeny: mleko i jego przetwory, gluten, orzechy, ziarna sezamu, soja.  

PIĄTEK

 

 

Twarożek z rzodkiewką

i szczypiorkiem,

bułeczka paryska z masełkiem,

kakao, mięta.

Jabłko.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alergeny: mleko i jego przetwory,

gluten, orzechy, ziarna sezamu, soja

 

 

Zupa krupnik.

Kotlecik mielony z mintaja,

ziemniaki,

marchewka z groszkiem duszona na masełku,

kompot owocowy.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alergeny: seler, gluten,ryby, jaja.

 

 

Pasta z szynki i z sera żółtego,

pomidor, ogórek,

bułeczka grahamka z masełkiem, 

herbatka z cytrynką.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alergeny: mleko i jego przetwory, gluten, orzechy,ziarna sezamu, soja.

 

 

JADŁOSPIS 19.11.2018 - 23.11.2018
                                                                                

 

 ŚNIADANIE

 OBIAD

 PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK

 

Musli owocowe na mleku.

Kanapka: kromka chleba żytniego

z żurawiną + pszennego,

masło, sałata, szynka z kurczaka,

pomidor, rzodkiewka, papryka, rukola,

herbatka malina z dziką różą.

Jabłko.

 

 

 

 

Alergeny:

mleko i jego przetwory,

gluten, orzechy, ziarna sezamu, soja. 


Zupa jarzynowa.

Bitki wieprzowe w sosie własnym,

przecieraki,

ogórek kiszony,

kompot owocowy.

 

 

 

 

  

 

Alergeny:

seler, gluten, jaja, mleko i jego przetwory.


 

Twarożek z powidłami,

rogal z makiem z masełkiem,

gruszka,

herbatka z cytrynką. 

 

 

 

 

 

 

Alergeny:

mleko i jego przetwory, ziarna sezamu, soja, gluten.

 


 

 

WTOREK


Makaron na mleku. 

Kanapka: kromka chleba żytniego z soją + pszennego,

masło, sałata, salami,

pomidor, ogórek, kiełki lucerny,

herbatka malinowa.

Winogrona.

 

Alergeny:

mleko i jego przetwory, gluten, orzechy, ziarna sezamu, soja.

 


Zupa z soczewicy czerwonej.

Kuleczki z indyka

w sosie ziołowo-śmietanowym,

kasza gryczana biała niepalona,

buraczki na ciepło,

kompot owocowy.

 

 

Alergeny:

mleko i jego przetwory,

seler, gluten, jaja.

 

 

Ciasto drożdżowe,

jogurt naturalny z żurawiną

i morelami suszonymi,

mięta.

 

 

 

Alergeny:

mleko i jego przetwory,

gluten, jaja.

 ŚRODA

 

Ryż na mleku.

Kanapka : kromka chleba pszennego + żytniego ze słonecznikiem,

masło, tuńczyk w oleju,

ogórek kiszony,

herbatka z hibiskusem.

 

 Jabłko.

 

 

Alergeny:

mleko i jego przetwory,

gluten, orzechy, ziarna sezamu, soja, ryby.

 

 


 

Zupa szpinakowa.

Pierogi z serem i ze śmietanką,

surówka z marchewki z jabłuszkiem

z jogurtem naturalnym,

kompot owocowy.

 

  

 

Alergeny:

seler, gluten, mleko

i jego przetwory, jaja.

 

 


Parówki z szynki,

ketchup, pomidor,

bułeczka kajzerka z masłem,

herbatka z cytrynką. 

 

 

 

 

 

Alergeny:

gluten,

orzechy, ziarna sezamu, soja.

 

 

 

CZWARTEK


 

Kasza jaglana na mleku.

Kanapka: kromka chleba żytniego wieloziarnistego + pszennego,

masło,

sałata, pasztet eko,

 pomidor, ogórek, roszponka,

herbatka tropikalna z granatem.

Melon.

 

 

  

Alergeny:

mleko i jego przetwory, gluten, orzechy, ziarna sezamu, soja, jaja. 


 

 

 

 

 

Zupa pomidorowa z makaronem.

Kotlet schabowy,

ziemniaki,

kapustka kiszona duszona z  kiełbaską, marchewką, cebulą i pieczarkami

a la bigos,

kompot owocowy.

 

 

 

 

Alergeny:

mleko i jego przetwory,

gluten, seler, jaja.

 

 

 

 


 

Serek wiejski z truskawkami,

pieczywo chrupkie pełnoziarniste,

mandarynka,

herbatka wieloowocowa.

 

 

 

 

 

  

 

 

Alergeny:

mleko i jego przetwory.

 

PIĄTEK


 

 

Płatki owsiane na mleku.

Bułeczka grahamka z serkiem almette,

pomidor, ogórek,

herbatka z cytrynką.

 

Jabłko.

 

 

 

 

 

Alergeny:

mleko  i jego przetwory,

gluten, orzechy, ziarna sezamu, soja.

 

 
 

 

 

 

Zupa barszczyk czerwony.

Miruna panierowana,

ziemniaki,

surówka z kapusty pekińskiej

z pomidorem, ogórkiem i rzodkiewką

z natką pietruszki z ziołami i oliwą,

kompot owocowy.

 

  

 

 

 Alergeny:

mleko i jego przetwory,  seler, gluten, ryby, jaja.

 

 

 


 

 

Pasta jajeczna z rzodkiewką

i szczypiorkiem,

bułeczka paryska z masełkiem,

kakao, mięta.

 

 

 

 

 

 

 Alergeny:

mleko i jego przetwory, gluten, orzechy, ziarna sezamu, soja, jaja.

 

 

[ Cookies - info ]Oprogramowanie CMS: DragoN-NogarD © ( www: http://nogard.pl )