.
Przedszkole Nr 201 Misia Ursynka w Warszawie
O nas
CMS naszej witryny

JADŁOSPISY

 

 

JADŁOSPIS 14.10 - 18.10.2019

 

PONIEDZIAŁEK

14.10.2019

WTOREK

15.10.2019

ŚRODA

16.10.2019

CZWARTEK

17.10.2019

PIĄTEK

18.10.2019

ŚNIADANIE

 

Makaron na mleku.

Kanapka: kromka chleba żytniego z sezamem + pszennego, masło, sałata, szynka konserwowa, pomidor, ogórek,

herbatka malinowa.

 

 

 

 

Alergeny: mleko i jego przetwory, gluten, orzechy, ziarna sezamu, soja.

 

Musli owocowe na mleku.

Kanapka: kromka chleba

żytniego ze śliwką

 + pszennego, masło,

sałata, kiełbaska żywiecka,

pomidor, papryka,

herbatka biała z winogronem.

 

Alergeny: mleko i jego przetwory, gluten, orzechy, ziarna sezamu, soja.

 

Płatki ryżowe na mleku.

Kanapka: kromka chleba pszennego + graham,

masło, pasta z makreli

z jajeczkiem i ogórkiem kiszonym,

herbatka owoce leśne.

 

 

 

 

 

Alergeny: mleko i jego przetwory, gluten, orzechy, ziarna sezamu, soja, jaja, ryby.

 

Kasza jaglana na mleku..

Kanapka: kromka chleba pszennego + żytniego

 z ziarnami, sałata,

polędwica z indyka, rukola, rzodkiewka,

herbatka truskawkowa.

 

 

Alergeny: mleko

 i jego przetwory, gluten,

orzechy, ziarna sezamu,

soja.

 

Twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką, kakao, mięta.

 

 

 

 

 

 

 

 

Alergeny: mleko

i jego przetwory, gluten,

orzechy, ziarna sezamu,

soja.

 II ŚNIADANIE

JABŁKO

ŚLIWA

MARCHEWKA

GRUSZKA

JABŁKO

OBIAD

 

Zupa kalafiorowa.

Risotto z kurczakiem: fasola czerwona, kukurydza, pomidory, cukinia,

kompot owocowy.

 

 

 

 

 

Alergeny: seler, gluten,

  mleko i jego przetwory.

 

Zupa ogórkowa.

Pulpeciki z indyka w sosie koperkowym, kasza gryczana biała niepalona, sałata w śmietanie, 

kompot owocowy.

 

 

 

 

Alergeny: seler, gluten, jaja,

 mleko i jego przetwory.

 

 

Zupa szpinakowa.

Makaron z truskawkami, białym serem półtłustym, jogurtem naturalnym,

kompot owocowy.

 

 

 

 

 

 

Alergeny: seler, gluten,

 mleko i jego przetwory.

 

Zupa barszcz czerwony.

Pierogi z mięsem,

surówka z kapusty pekińskiej z ogórkiem kiszonym z ziołami i oliwą,

kompot owocowy.

 

 

 

Alergeny: seler, gluten,

  mleko i przetwory mleczne.

 

Zupa krem z cukinii

i pomidorów z makaronem.

Morszczuk panierowany, ziemniaki, surówka

z kapusty kiszonej

z marchewką i jabłuszkiem z oliwą, kompot owocowy.

  

 

Alergeny: seler, gluten,

  mleko i przetwory mleczne, ryby, jaja.

PODWIECZOREK

 

Kefir jagodowo-bananowy, rogal słodki

z kruszonką,  mięta.

 

 

 

 

Alergeny: mleko i jego przetwory, gluten, orzechy, ziarna sezamu, soja..

 

Serek homogenizowany, pieczywo chrupkie klasyczne, brzoskwinia, melisa.

 

 

 

 

Alergeny: mleko i jego przetwory.

 

Frankfurterki na ciepło, bułeczka owsiana z masełkiem, pomidorki koktajlowe, ketchup,

herbatka z cytrynką.

 

 

Alergeny: gluten,, orzechy, ziarna sezamu, soja, mleko i jego przetwory.

 

Pasta zielona z brokuł i sera feta, bułeczka z dynią z masełkiem, roszponka,

herbatka owocowa.

 

 

Alergeny: mleko i jego przetwory, gluten, orzechy, ziarna sezamu, soja.

 

 Ciasto orkiszowe, winogrona, jogurt naturalny, mięta.

 

 

 

 

Alergeny: mleko i jego przetwory, gluten, orzechy, ziarna sezamu,

soja.

JADŁOSPIS 07.10 - 11.10.2019

 

PONIEDZIAŁEK

07.10.2019

WTOREK

08.10.2019

ŚRODA

09.10.2019

CZWARTEK

10.10.2019

PIĄTEK

11.10.2019

ŚNIADANIE

 

Płatki kukurydziane

 na mleku.

Kanapka: kromka chleba żytniego z dynią + pszennego, masło, sałata, szynka drobiowa,

pomidor, ogórek, rzodkiewka,

herbatka dzika róża.

 

 

 

 

Alergeny: mleko i jego przetwory, gluten, orzechy, ziarna sezamu, soja.

 

Kasza manna na mleku.

Kanapka: kromka chleba

orkiszowego

 + pszennego, masło,

sałata, szynka wp + ser żółty,

ogórek, roszponka, papryka,

herbatka owoce sadu.

 

 

Alergeny: mleko i jego przetwory, gluten, orzechy, ziarna sezamu, soja.

 

Ryż na mleku.

Kanapka: kromka chleba

żytniego z ziarnami

 + pszennego,

pasta z łososia wędzonego z serkiem śmietankowym naturalnym, rzodkiewka, szczypiorek,

herbatka owoce leśne.

 

 

 

Alergeny: mleko i jego przetwory, gluten, orzechy, ziarna sezamu, soja, ryby.

 

Płatki owsiane na mleku.

Kanapka: kromka chleba

graham + pszennego, masło, salami, sałata,

pomidor, ogórek, papryka,

herbatka owoce leśne.

 

 

 

 

Alergeny: mleko i jego przetwory, gluten, orzechy, ziarna sezamu, soja.

 

Bułeczka paryska

z serkiem almette,

pomidor, papryka,

ogórek,

kakao, mięta.

 

 

 

 

 

 

 

 

Alergeny: mleko

 i jego przetwory, gluten,

orzechy, ziarna sezamu,

soja.

 II ŚNIADANIE

JABŁKO

WINOGRONA

ARBUZ

ŚLIWA

JABŁKO

OBIAD

 

Zupa jarzynowa.

Polędwiczki wp

duszone z cebulką,

kasza bulgur,

buraczki na ciepło,

kompot owocowy.

 

 

 

 

 

 

Alergeny: seler, gluten,  mleko i jego przetwory.

 

Zupa pomidorowa

z makaronem.

Kotlet mielony z indyka,

ziemniaki,

fasolka szparagowa

 z bułeczką i masełkiem,

kompot owocowy.

 

 

 

Alergeny: seler, gluten, jaja,

mleko i jego przetwory.

 

Zupa z soczewicy czerwonej.

Kluski leniwe

 ze śmietanką jogurtową,

surówka z marchewki

 z jabłuszkiem z jogurtem naturalnym,

kompot owocowy.

 

 

 

Alergeny: seler, gluten, jaja,

 mleko i jego przetwory.

 

Zupa kapuśniaczek.

Kurczak w sosie

jogurtowo-musztardowym,

ryż brązowy,

surówka z selera naciowego

 z marchewką

 i szczypiorkiem z oliwą,

kompot owocowy.

 

 

Alergeny: mleko i jego przetwory, seler, gluten.

 

Zupa z kalarepy.

Spaghetti razowe

 z tuńczykiem w sosie pomidorowym,

sałata lodowa w sosie winegret,

kompot owocowy.

 

 

 

 

 

Alergeny: seler, gluten,

  mleko i przetwory mleczne.

PODWIECZOREK

 

Budyń waniliowy,

banan, herbatniki,

mięta.

 

 

 

 

 

Alergeny: mleko i jego przetwory, gluten.

 

Jagodzianka, nektarynka, maślanka, melisa.

 

 

 

 

Alergeny: mleko i jego przetwory, gluten, orzechy, ziarna sezamu, soi.

 

Bułeczka owsiana

z masełkiem,

 pasztet z gęsi,

ogórek kiszony, roszponka,

herbatka z cytrynką.

 

 

Alergeny: gluten,, orzechy, ziarna sezamu, soja, jaja.

 

Jogurt Piątuś,

 pieczywo

chrupkie razowe, gruszka,

herbatka biała z owocami.

 

 

 

Alergeny: mleko i jego

przetwory.

 

Pasta jajeczna,

rzodkiewka i szczypiorek,

bułeczka z ziarnami

z masełkiem,

jogurt naturalny,

 meliska.

 

 

 

Alergeny: mleko i jego przetwory., gluten, jaja.

[ Cookies - info ]Oprogramowanie CMS: DragoN-NogarD © ( www: http://nogard.pl )