.
Przedszkole Nr 201 Misia Ursynka w Warszawie
O nas
CMS naszej witryny

JADŁOSPISY

 

 

 

PONIEDZIAŁEK

25.01.2021

WTOREK

26.01.2021

ŚRODA

27.01.2021

CZWARTEK

28.01.2021

PIĄTEK

29.01.2021

ŚNIADANIE

 

Płatki kukurydziane

 na mleku.

Kanapka: kromka chleba pszennego + żytniego z dynią,

polędwica sopocka,

ogórek, pomidor,

herbatka malinowa.

 

 

 

Alergeny: mleko i jego przetwory, gluten, orzechy, ziarna sezamu, soja.

 

Płatki ryżowe na mleku.

Kanapka: kromka chleba

żytniego ze słonecznikiem

 + pszennego,

masło, kiełbaska lisiecka,

rzodkiewka, pomidor,

herbatka owoce sadu.

 

 

 

Alergeny: mleko i jego przetwory, gluten, orzechy, ziarna sezamu, soja.

 

Płatki pełnoziarniste

na mleku.

Kanapka: kromka chleba pszennego + graham,

tuńczyk w oleju,

ogórek kiszony,

 herbatka truskawkowa.

 

 

 

Alergeny: mleko i jego przetwory, gluten, orzechy, ziarna sezamu, soja.

 

Ryż na mleku.

Kanapka: kromka chleba

orkiszowego

 + pszennego,

masło, szynka konserwowa,

pomidor, ogórek,

herbatka wieloowocowa.

 

 

 

Alergeny: mleko i jego przetwory, gluten, orzechy, ziarna sezamu, soja.

 

Bułeczka paryska

 z serkiem kanapkowym,

rzodkiewka, pomidor,

kakao, mięta.

 

 

 

 

 

 

Alergeny: mleko i jego przetwory, gluten, orzechy, ziarna sezamu, soja.

 II ŚNIADANIE

JABŁKO

BANAN

MANDARYNKA

JABŁKO

KIWI

OBIAD

 

Zupa grochówka.

Gulasz z indyka

z papryką i pieczarkami,

kasza pęczak,

buraczki na ciepło,

kompot owocowy.

 

 

 

 

Alergeny: seler, gluten.

 

Zupa pomidorowa

 z makaronem.

Filet z kurczaka panierowany,

ziemniaki,

mizeria,

kompot owocowy.

 

 

 

Alergeny: seler, gluten, mleko i jego przetwory, jaja.

 

Zupa z soczewicy czerwonej.

Kluski leniwe

z musem malinowym ,

surówka z selera z brzoskwinką z dipem majonezowym,

kompot owocowy.

 

 

 

Alergeny: seler, gluten, mleko i jego przetwory, jaja.

 

Zupa szpinakowa.

Schabik duszony

z suszonymi pomidorkami

 i natką pietruszki,

makaron razowy,

surówka z kalarepy

 z marchewką, słonecznikiem i koperkiem z oliwą z oliwek,

kompot owocowy.

 

Alergeny: seler, gluten, mleko i jego przetwory.

 

Zupa kapuśniak.

Ryba panierowana

 pod pierzynką,

ziemniaki,

kompot owocowy.

 

 

 

 

 

Alergeny: seler, gluten, jaja, ryby.

PODWIECZOREK

 

Jogurt naturalny z bananem

 i żurawiną,

baton 5 zbóż,

mięta.

 

 

 

Alergeny: gluten, mleko i jego przetwory.

 

Sałatka owocowa,

kefir,

pieczywo chrupkie,

herbatka rooibos.

 

 

 

Alergeny: mleko i jego przetwory, gluten.

 

 

 

Pasta jajeczna z rzodkiewką i szczypiorkiem,

bułeczka z ziarnami

z masełkiem,

herbatka z cytrynką.

 

 

Alergeny:  gluten, orzechy, ziarna sezamu , soi, jaja.

 

 

Twarożek z powidłami,

bułeczka grahamka

z masełkiem,

herbatka owocowa.

 

 

 

Alergeny:  gluten, mleko i jego przetwory.

 

Kisiel z jabłuszkiem,

ciasteczka orkiszowe.

 

 

 

 

 

 

Alergeny: gluten.

 

JADŁOSPIS 18.01 - 22.01.2021

 

PONIEDZIAŁEK

18.01.2021

WTOREK

19.01.2021

ŚRODA

20.01.2021

CZWARTEK

21.01.2021

PIĄTEK

22.01.2021

ŚNIADANIE

 

Płatki owsiane

 na mleku.

Kanapka: kromka chleba pszennego + orkiszowego,

pasta z makreli z jajeczkiem,

ogórek kiszony,

herbatka truskawkowa.

 

 

Alergeny: mleko i jego przetwory, gluten, orzechy, ziarna sezamu, soja.

 

Kasza manna na mleku.

Kanapka: kromka chleba

żytniego z sezamem

 + pszennego,

masło, salami,

ogórek, pomidor,

herbatka owoce sadu.

 

 

Alergeny: mleko i jego przetwory, gluten, orzechy, ziarna sezamu, soja.

 

Płatki fit z owocami suszonymi na mleku.

Kanapka: kromka chleba pszennego + żytniego

 z dynią,

pasta z serka topionego i szynki, rzodkiewka, szczypiorek, pomidor, herbatka truskawkowa.

 

Alergeny: mleko i jego przetwory, gluten, orzechy, ziarna sezamu, soja.

 

Makaron na mleku.

Kanapka: kromka chleba

żytniego ze słonecznikiem

 + pszennego,

masło, polędwica z indyka,

pomidor, rzodkiewka,

herbatka malinowa.

 

 

Alergeny: mleko i jego przetwory, gluten, orzechy, ziarna sezamu, soja.

 

Serek wiejski z rzodkiewką

 i szczypiorkiem,

bułeczka paryska

 z masełkiem,

kakao, mięta.

 

 

 

 

Alergeny: mleko i jego przetwory, gluten, orzechy, ziarna sezamu, soja.

 II ŚNIADANIE

MARCHEWKA

JABŁKO

KIWI

MANDARYNKA

JABŁKO

OBIAD

 

Zupa barszcz czerwony.

Ryż z prażonymi jabłuszkami, twarogiem półtłustym, jogurtem naturalnym i cynamonem,

kompot owocowy.

 

 

 

 

 

Alergeny: seler, gluten, mleko i jego przetwory.

 

Zupa krupnik.

Spaghetti bolognese

z indyka,

brokuły z wody,

kompot owocowy.

 

 

 

 

 

Alergeny: seler, gluten, mleko i jego przetwory.

 

Zupa leningradka.

Kotlet jajeczny, ziemniaki,

surówka z kapusty pekińskiej z ananasem, orzechami i rodzynkami

z jogurtem naturalnym,

kompot owocowy.

 

 

 

Alergeny: seler, gluten, mleko i jego przetwory, jaja.

 

Zupa kartoflanka.

Klopsiki w sosie koperkowym z kaszą gryczaną białą,

surówka z gotowanego buraka z ogórkiem kiszonym, jabłuszkiem

 i cebulką z dipem majonezowym,

kompot owocowy.

 

 

Alergeny: seler, gluten, mleko i jego przetwory, jaja.

 

Zupa zacierkowa.

Ryba panierowana, ziemniaki,

surówka z kapusty kiszonej z jabłuszkiem i cebulką

z oliwą,

kompot owocowy.

 

 

 

 

Alergeny: seler, gluten, jaja, ryby.

PODWIECZOREK

 

Parówki z szynki,

ketchup, pomidor,

bułka paryska z masełkiem,

herbatka z cytrynką.

 

 

 

Alergeny: gluten.

 

Koktajl owocowy:

jogurt naturalny+truskawki+banan,

ciasteczka orkiszowe,

mięta.

 

 

Alergeny: mleko i jego przetwory, gluten.

 

 

 

Pieczony indyk

‘własnej roboty”,

papryka, ogórek,

bułeczka owsiana

z masełkiem,

herbatka z cytrynką.

 

Alergeny:  gluten, orzechy, ziarna sezamu , soi.

 

 

Budyń waniliowy,

banan, herbatniki,

mięta.

 

 

 

 

Alergeny:  gluten, mleko i jego przetwory.

 

Chałka z masłem,

mandarynka,

 maślanka, melisa.

 

 

 

 

Alergeny: gluten, mleko i jego przetwory, jaja.

 

[ Cookies - info ]Oprogramowanie CMS: DragoN-NogarD © ( www: http://nogard.pl )