.
Przedszkole Nr 201 Misia Ursynka w Warszawie
Menu główne
O nas
CMS naszej witryny

Jadłospis 12.02.2018 - 16.02.2018

 

 

 

 

ŚNIADANIE

 OBIAD

 PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK


Płatki zbożowe na mleku.

Kanapka: kromka chleba orkiszowego + pszennego, masło, sałata,

szyneczka drobiowa,

pomidor, ogórek,

herbatka owoce leśne.

Jabłko

 

Alergeny: mleko i jego przetwory, gluten, orzechy, ziarna sezamu, soja.

 

 


Zupa kartoflanka.

Gulasz wieprzowy z warzywami, kopytka, ogórek kiszony,

kompot owocowy.

 

Alergeny: seler, gluten.

 

Jogurt naturalny z żurawiną,

wafelki ryżowe

z amarantusem, mięta.

 

Alergeny: mleko i jego

przetwory.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 WTOREK


Makaron na mleku.

Kanapka: kromka chleba razowego

z sezamem + pszennego, masło, sałata, szyneczka wiejska z serkiem camembert, papryka, ogórek, herbatka dzika róża.

Winogrona

 

Alergeny: mleko i jego przetwory, gluten, orzechy, ziarna sezamu, soja.

 

 

 

 

 

 

 


Zupa barszcz czerwony.

Panierowana pierś

z kurczaka, ziemniaki, sałata lodowa z rzodkiewką

i sosem winegret,

kompot owocowy.

 

Alergeny: seler, mleko i jego przetwory, gluten, jaja.

 

 

 

 

 

 

 

Rogal z makiem z masłem,

melon, kakao, melisa.

 

Alergeny: mleko i jego przetwory, gluten, orzechy, ziarna sezamu, soja

 

 

 

 

 

 

ŚRODA


Kasza kukurydziana na mleku.

Kanapka: kromka chleba razowego

z dynią + pszennego, masło, tuńczyk w oleju, ogórek kiszony,

herbatka malinowa.

Banan

 

Alergeny: mleko

i jego przetwory, gluten, orzechy,

 ziarna sezamu, soja, ryby.

 

 

 

 

 


Zupa grochowa.

Makaron z twarogiem

półtłustym i truskawkami,

kompot owocowy.

 

Alergeny: seler, gluten, mleko

 i jego przetwory.

 

 

 

 

 

 

 

 

Bułeczka paryska z masełkiem, pasta jajeczna, rzodkiewka, herbatka z cytrynką.

 

Alergeny: mleko i jego przetwory, gluten, orzechy, ziarna sezamu,

soja, jaja.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

CZWARTEK

 

Musli owocowe bez cukru

 na mleku.

Kanapka: kromka chleba

razowego  + pszennego, masło, sałata, kiełbaska lisiecka,

pomidor, ogórek,

 herbatka czarna porzeczka.

Marchewka

 

Alergeny: mleko i jego przetwory, gluten, orzechy, ziarna sezamu, soja.

 

 

 

 

 

 

Zupa kalafiorowa.

Pulpeciki z indyka w sosie pomidorowym z kaszą kuskus, surówka

z buraczków,

kompot owocowy.

 

Alergeny: seler, gluten, mleko

i jego przetwory.

 

 

 

 

 

                            

 


Jogurt typu greckiego

truskawka z poziomkami, pomarańcza, mięta.

 

Alergeny: mleko i jego przetwory.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PIĄTEK


Bułeczka paryska z masłem, sałata, ser żółty, papryka,

kakao, mięta.

Mandarynka

 

Alergeny: mleko

 i jego przetwory, gluten,

orzechy, ziarna sezamu,

soja.

 

 


Zupa ryżanka.

Mintaj panierowany, surówka

z kapusty kiszonej, ziemniaki,

 kompot owocowy.

 

Alergeny: seler, gluten, jaja,

mleko i jego przetwory, ryby.


Budyń, banan, melisa.

 

Alergeny: mleko i jego przetwory.

 

 

 

 

 

 

JADŁOSPIS 19.02.2018 - 23.02.2018
                                                                                

 

 ŚNIADANIE

 OBIAD

 PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK


Płatki kukurydziane na mleku.

Kanapka: kromka chleba razowego

z sezamem + pszennego,

masło, sałata, polędwica sopocka,

pomidor, ogórek,

herbatka wiśniowa.

Jabłko

 

Alergeny: mleko i jego przetwory,

gluten, orzechy, ziarna sezamu, soja.

 


Zupa jarzynowa.

Spaghetti bolognese,

ogórek świeży,

kompot owocowy.

 

Alergeny: seler, gluten, mleko

i jego przetwory.


Chałka z masłem i powidłami, pomarańcza, mleko

z miodem, melisa.

 

Alergeny: mleko i jego przetwory, gluten, orzechy, ziarna sezamu, soja.

 

 


 

 

WTOREK

 

Kasza manna na mleku.

Bułeczka paryska z masłem,

jajko na twardo, rzodkiewka,

 herbatka owoce leśne.

Mandarynka

 

Alergeny: mleko i jego przetwory,

gluten, orzechy, ziarna

sezamu, soja, jaja.


 

Zupa szpinakowa.

Naleśniki z twarogiem i prażonymi jabłkami, surówka z marchewki,

kompot owocowy.

 

Alergeny: seler, mleko i jego przetwory, gluten, jaja.

 

Kanapka: kromka chleba

wieloziarnistego + pszennego,

masło, sałata,

pieczonyvudziec z indyka

„własnej produkcji”, papryka,

 herbatka z cytryną.

 

Alergeny: mleko i jego przetwory,

gluten, orzechy, ziarna

sezamu, soja

 

 

 

 ŚRODA


Płatki orkiszowe na mleku.

Kanapka: kromka chleba razowego

z dynią + pszennego, masło, sałata, kiełbaska żywiecka,

papryka, ogórek,

herbatka z żurawiną.

Melon

 

Alergeny: mleko i jego przetwory, gluten, orzechy, ziarna sezamu, soja.


 


Zupa barszcz ukraiński.

Kotlet mielony z indyka, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej

 z warzywami, oliwą i ziołami,

kompot owocowy.

 

Alergeny: seler, gluten, mleko i jego przetwory, jaja.

 

 


Koktajl z jogurtu naturalnego i owoców, podpłomyki, mięta.

 

Alergeny: mleko i jego przetwory.

 

 

 

CZWARTEK

 

Ryż na mleku.

Kanapka: kromka chleba

razowego  + pszennego, masło, sałata, szynka drobiowa,

 pomidor, ogórek,

 herbatka z aronią.

Marchewka

 

Alergeny: mleko i jego przetwory, gluten, orzechy, ziarna sezamu, soja.

 

 

 

Zupa pejzanka.

Schab w sosie śmietanowo-chrzanowym, kasza bulgur,

bukiet warzyw z wody,

kompot owocowy.

 

Alergeny: seler, gluten, mleko

i jego przetwory.


  


Pasta z soczewicy, bułeczka

poznańska z masełkiem,

papryka, kefir naturalny,

herbatka malinowa.

 

Alergeny: mleko i jego

przetwory, gluten, orzechy,

ziarna sezamu, soja.

 

PIĄTEK


Twarożek z rzodkiewką i rukolą, bułeczka z masłem, kakao, mięta.

 

Alergeny: mleko  i jego przetwory, gluten, orzechy, ziarna sezamu, soja.

 

 
 

 

 

Zupa pieczarkowa.

 

Mintaj pod pierzynką,  ziemniaki,

 

 kompot owocowy.

 

 

 Alergeny: seler, gluten, jaja,

mleko i jego przetwory, ryby.

 

 

 


Serek „Piątuś”, banan, melisa.

 

Alergeny: mleko i jego przetwory.

 

 

[ Cookies - info ]Oprogramowanie CMS: DragoN-NogarD © ( www: http://nogard.pl )